________________________________

DORUS OP DE TELEVISIE

________________________________

 

                             

 

 

datum

Beschrijving

 

23-4- 1955

'EEN AVOND IN SAINT GERMAIN DES PRÉS' VARA-televisie TOM MANDERS' eerste TV optreden als DORUS, vanuit een nagebouwd cabaret in de Vitus Studio te Bussum. Met optredens van AART BROUWER, HENK ELSINK, JAN BLAASER en SACHA DÉNISENT.

 

8-10- 1955

'EEN AVOND IN SAINT GERMAIN DES PRÉS' VARA-televisie Zaterdag Show van 35 minuten van DORUS met medewerking van: WIM ROMEIN, PIET HENDRIKS, SACHA DÉNISENT en de muzikanten EDDY DEEGE, FRANS BERKHOUT en WIM VAN DER KWAST.

 

11-4- 1959

'EEN AVOND IN SAINT GERMAIN DES PRÉS' VARA-televisie TOM MANDERS' TV optreden als DORUS. Aan het slot zingt hij samen met Willy Alberti, UNA MARCIA IN FA MAJOR. Het programma wordt uitgezonden vanuit 'SAINT GERMAIN DES PRÉS' te Amsterdam.

 

24-10- 1961

'EEN AVOND IN SAINT GERMAIN DES PRÉS' Afl. 1 VARA-televisie Tevens eerste nieuwe TV show van een serie van acht, vanuit zijn cabaret 'SAINT GERMAIN DES PRÉS' in Amsterdam. In deze show als vast onderdeel, uitzending van een door DORUS gemaakte speelfilm onder de titel: 'DRAMATISCH EPOS VAN DE ZELFKANT', met medewerking van onder anderen HET HOTCHA TRIO en nieuw waren de Kelderratjes (dames showballet) van de Haagsche balletgroep van Jenny Simonis. Tevens zingt DORUS een nieuw lied: DE HARMONIE VAN KROMMENIE.

 

-11- 1961

'EEN AVOND IN SAINT GERMAIN DES PRÉS' Afl. 2 VARA-televisie Tweede TV-show van het seizoen voor DORUS. De merkwaardigste scène uit het programma is de scène met 98 levende witte muizen waarbij DORUS zingt: 'k heb witte muize met rode ogies'.

 

9-12- 1961

'EEN AVOND IN SAINT GERMAIN DES PRÉS' Afl. 3 VARA-televisie Derde TV-show van het seizoen.

 

6-1- 1962

'DE ROOS VAN TIROL' VARA-televisie Eerste DORUS-show in 1962 voor de TV. De grootste verrassing is de operetteparodie: 'DE ROOS VAN TIROL' waarin JOHNNY JORDAAN het hart wint van MAUD VAN PRAAG en DORUS achter het net vist.

 

28-4- 1962

'EEN AVOND IN SAINT GERMAIN DES PRÉS' VARA-televisie DORUS op de Nederlandse TV met onder anderen een conference over Blauwe Heintje met de verkoop van lucifers. Samen met het publiek zingt DORUS ME BANK IN HET BOS.

 

26-5- 1962

'OP VERZOEK' VARA-televisie DORUS' jubileum show 'OP VERZOEK'. Met een show, die een terugblik wil zijn op een aantal succesvolle onderdelen uit zijn vorige shows neemt DORUS voorlopig afscheid van de TV. Uitgezonden wordt onder anderen het BORSTELNUMMER ook waren aanwezig HENK ELSINK "BLIJF ALTIJD TROUW EN GOED", JAN BLAASER "BONSOIR MONSIEUR ET MADAME" IN SAINT GERMAIN DE PRES en SACHA DÉNISENT. Met COR STEYN zingt DORUS een potpourri van zijn bekendste liedjes.

 

22-6- 1962

'EEN AVOND IN SAINT GERMAIN DES PRÉS' VARA-televisie DORUS onder anderen in een scène met JOHAN KAART (Dr. Doolittle uit My Fair Lady) waarbij ze samen zingen AS HET EFFE KAN. DORUS met zijn duivenplatje in de zon en hij heeft 'ruzie' met een bezoeker van zijn cabaret.

 

13-10- 1962

'DRIE OUDE VRIJGEZELLEN' VARA-televisie Eerste van een nieuwe reeks TV-shows van DORUS. Een muzikale komedie geïnspireerd op een gegeven van H. de Wilde. Met medewerking van JOHAN BOSKAMP, HARRY BODA, BERRY KIEVITS, GERARD WALDEN en het orkest onder leiding van Herman Woudstra. Nieuwe liedjes zijn: EEN DUIVENPLATJE IN DE ZON, DRIE OUWE TOFFE JONGENS en IK DROOM VAN EEN VROUW.

 

10-11- 1962

'PROFESSOR WITKIEL' VARA-televisie DORUS' TV-show. Een muzikale komedie van HANS NESNA en LOUIS NOIRET. Met DORUS als kruier. Met medewerking van onder anderen COBY VAN DER LINDEN, BERRY KIEVITS, GERARD WALDEN, ROB MILTON, ANNIE VAN DE VORSTENBOSCH EN RIEN VAN NUNEN. Muzikale leiding: HERMAN WOUDSTRA.

 

29-12- 1962

'DE KONINGIN VAN MONTMARTRE' VARA-televisie DORUS is weer de hoofdfiguur in de nieuwe TV-show. Het is een Nederlandse operette, DORUS en COBY VAN DER LINDEN spelen de hoofdrollen als een zware jongen en zijn dochter, die ongenood op een chique feest verschijnen. Verder met medewerking van BERRY KIEVITS, GERARD WALDEN, JAN HANDERSON, MARIJKE FRANSEN en GERARD MULLER. Koor en orkest onder leiding van HARM WOUDSTRA.

 

16-1- 1963

'UNSINN MIT DORUS' Bayerische Rundfunk DORUS, dem Clown mit dem Herz. DORUS voor de Duitse TV. Met medewerking van COR STEYN, SVEN SMEELE, HET HOTCHA TRIO, THE CANDY KIDS, CHRISTA WILLIAMS en GERNOT DUDA.

 

2-2- 1963

'EEN AVOND IN SAINT GERMAIN DES PRÉS' Afl. 1 VARA-televisie DORUS weer op de TV met zijn eerste 'SAINT GERMAIN DES PRÉS' show van het seizoen 1963. Ondanks de stakende musici laat DORUS zijn show doorgaan. Met scheepstoeters, mattekloppers en keukengerei heeft DORUS gepoogd de stakende musici te vervangen. Ook is er een persiflage op de Herodus-creatie van KO VAN DIJK en zijn er beelden van zijn Duitse show.

 

30-3- 1963

'EEN AVOND IN SAINT GERMAIN DES PRÉS' Afl. 2 VARA-televisie DORUS op de Nederlandse TV met . Nadat eerder in het afgelopen seizoen zijn creaties als operetteartiest zijn mislukt is DORUS terug met zijn successhows . TOM MANDERS zelf verklaart: DORUS is in de ogen van de kijkers een figuur die een eigen leven leidt, een onafhankelijk bestaan heeft, zo'n figuur moet je niet als PROFESSOR WITKIEL zien. In deze nieuwe show, die hij hals over kop moest schrijven wordt de feestelijke terugkeer gevierd van COR STEYN en de al dan niet bestaande ruzie wordt bijgelegd in een 'ruzieliedje' en ze krijgen aan het slot beiden een taart in het gezicht. Verder zingt DORUS het liedje DE WERELD IS MOOI.

 

13-4- 1963

'SINN IM UNSINN' Bayerische Rundfunk DORUS op de Duitse TV. Met medewerking van BENNY BEHR, SEM NIJVEEN, THE CANDY KIDS, SVEN SMEELE en HET HOTCHA TRIO.

 

27-4- 1963

'EEN AVOND IN SAINT GERMAIN DES PRÉS' Afl. 3 VARA-televisie Uitzending op de Nederlandse TV. Met medewerking van onder anderen COR STEYN, BERRY KIEVITS, GERARD WALDEN en THE RAMBLERS onder leiding van THEO UDEN MASMAN. DORUS zingt in deze show het lied ALS EEN VADER EEN MOOIE DOCHTER HEEFT en samen met de als zwervers verklede leden van THE RAMBLERS zijn eigen versie van 'R ZIT EEN GAT IN M'N EMMER wat tevens het hoogtepunt van de avond was.

 

22-6- 1963

'EEN AVOND IN SAINT GERMAIN DES PRÉS' Afl. 4 VARA-televisie DORUS op de Nederlandse TV met de show van 25 mei die uitgesteld was wegens geluidsproblemen. Deze show is tevens de laatste van het TV-seizoen. Het is zijn 40ste 'SAINT GERMAIN DES PRÉS'-show in totaal. In deze laatste show begint DORUS met een nieuw liedje: HET ZOONTJE VAN ME HOSPITA. Verder enkele herhalingen uit eerdere shows van het seizoen en een filmkomedie rond de roof van DE NACHTWACHT. De show krijgt goede kritieken.

 

13-8- 1963

'EEN AVOND IN SAINT GERMAIN DES PRÉS' BRT Vlaams DORUS op de Belgische TV met . (opname overgenomen van de VARA-televisie)

 

9-12- 1963

'NUR KEIN UNSINN' Bayerische Rundfunk Rechtstreekse show van DORUS op de Duitse TV vanuit München. Met medewerking van COR STEYN, MIEKE TELKAMP en RITA CORITA. 'NUR KEIN UNSINN'

 

26-1- 1964

'DE WOLF EN ZIJN ZEVEN DOCHTERS' DORUS' Beeldroman, deel 1 VARA-televisie Voor het eerst sinds lange tijd weer een DORUSshow op de Nederlandse TV. Een vrolijk TV verhaal waarin DORUS als landloper verschijnt die een conflict tussen 'Visser de Wolf' en zijn zeven dochters even zal oplossen. Belangrijkste rollen worden vertolkt door FRANS DUMEE, MAX VAN LAARHOVEN, MARY SCOTTY, ANDRÉ CARRELL. Draaiboek, regie en productie alles in handen van TOM MANDERS.

 

9-3- 1964

'NICHTS WIE UNSINN' Bayerische Rundfunk DORUS op de Duitse TV met medewerking van onder anderen RITA CORITA, MIEKE TELKAMP, COR STEYN, WILLY SIBBELEE en SVEN SMEELE. MIEKE TELKAMP zingt in het Duits: PIANO PIANO. COR STEYN speelt instrumentaal ME BOLHOED OP ME ENE OOR en een Amerikaans nummer THIS GOLDEN EARRING. DORUS is in het DUITS te horen met COR STEYN over sport.

 

12-8- 1964

'DER WOLF UND SEINE SIEBEN TOCHTER' DORUS' Beeldroman, deel 1 Bayerische Rundfunk DORUS' Volendam show op de Duitse TV.

 

7-12- 1964

'DIE GLOCKE VON SIMPELDORF' DORUS' Beeldroman, deel 2 Bayerische Rundfunk Tweede Dorusfilm voor het eerst te zien op de TV en wel in Duitsland. Deze film is geheel in Limburg opgenomen. De kerkeraad en de pastoor zitten met hun handen in het haar, geld om een nieuwe kerkklok te kopen is er niet, tot DORUS op het toneel verschijnt.

 

7-1- 1965

'DE KLOK VAN SIMPELDORP' DORUS' Beeldroman, deel 2 BRT Vlaams DORUS op de Belgische TV met zijn tweede beeldroman 'DE KLOK VAN SIMPELDORP'. De kerkklok is gebarsten en DORUS stelt een fancy fair voor en de opbrengst te bestemmen voor een nieuwe klok.

 

1-3- 1965

'DER WOLF UND SEINE SIEBEN TOCHTER' DORUS' Beeldroman, deel 1 Bayerische Rundfunk Maandag 11.20-12.00 Op deze maandagmorgen van 11.20–12.00 uur is DORUS te zien en te horen op Duitsland 1. Het betreft een herhaling van zijn beeldroman 'DER WOLF UND SEINER SIEBEN TOCHTER'.

 

10-4- 1965

'DE GESTOLEN WILLEM III' DORUS' Beeldroman, deel 3 BRT Vlaams De enige uitzending ooit voor de TV van DORUS' beeldroman 'DE GESTOLEN WILLEM III'. De derde film in de reeks van DORUS' beeldromans, waarin hij het dorpje Veere bezoekt in Zeeland en verzeild raakt in een postzegel diefstal affaire. Met zijn eerste echte filmkus besluit DORUS dit avontuur in Zeeland.

 

29-4- 1965

'DIE GLOCKE VON SIMPELDORF' DORUS' Beeldroman, deel 2 Bayerische Rundfunk Ochtendprogramma: de herhaling van 'DIE GLOCKE VON SIMPELDORF'.

 

7-5- 1965

'DE WOLF EN ZIJN ZEVEN DOCHTERS' DORUS' Beeldroman, deel 1 BRT Vlaams DORUS op de Belgische TV met zijn beeldroman. De in Volendam opgenomen film met onder anderen ANDRÉ CARELL en MARY SCOTT.

 

22-1- 1966

'EEN STRAATJE OM MET DORUS' Afl: 1 VARA-televisie 's-Avonds DORUS na lange afwezigheid weer op de Nederlandse TV met een nieuwe show. Tijdens dit straatje om ontmoeten we op een denkbeeldig Amsterdams pleintje onder anderen THOM KELLING, TRUDY LIBOSAN, FLOOR KOEN en DUO VAN HEELSBERGEN. Samen met het orkest onder leiding van FRANS DE KOK. Met een sirtaki-scène aan het eind van de show bewijst TOM MANDERS weer zijn virtuositeit voor dit werk.

 

19-2- 1966

'EEN STRAATJE OM MET DORUS' Afl: 2 VARA-televisie Nederland 1 21.20 Voor de tweede keer dit seizoen een zomers "straatje om met DORUS" waarbij wij weer de meest vreemde voorbijgangers ontmoeten, zoals: een accordeonvirtuoos JOHNNY HOLSHUYZEN, een zingende ijscoman JOHN DE MOL en een zingend kostschoolmeisje GONNIE BAARS. In deze show zingt DORUS onder anderen het liedje: JAN JANSEN MET ÉÉN S.

 

9-4- 1966

'EEN STRAATJE OM MET DORUS' Afl: 3 VARA-televisie 's-Avonds de derde aflevering van DORUS' TV-show. Ditmaal met onder anderen DORA PAULSEN als vlooiendresseuse, LETTIE DE JONG als zingende Marva en JOHN DE MOL als zingende heer en HETTY BLOK. DORUS zingt in deze show onder anderen TWEE BIJEN en HET ORGEL OP DE PRINSENGRACHT.

 

16-4- 1966

'EEN STRAATJE OM MET DORUS' Afl: 4 VARA-televisie Voor de vierde maal 'EEN STRAATJE OM MET DORUS'. Met onder anderen HETTY BLOK, JAN VELZEBOER, RONNY GRANT en JOHAN TE SLAA. De openingssketch was een sketch over aardgas. DORUS zingt onder anderen SPEEL DE CLOWN.

 

1-10- 1966

'TELEVISIESCHERMUTSELINGEN VAN EEN SCHLEMIEL' Afl: 1 VARA-televisie Een nieuw TV-seizoen een nieuwe DORUSshow. DORUS start een nieuwe serie shows onder de titel: 'TELEVISIESCHERMUTSELINGEN VAN EEN SCHLEMIEL'. DORUS stelt vanavond zijn gabber DOLLEVIE ZALLEVIE voor. Drie jaar heeft hij van deze ontmoeting gedroomd en met het plan rond gelopen om deze figuur te introduceren op het scherm. Vanavond is het zover, de op het lijf geschreven rol van DOLLEVIE ZALLEVIE wordt vertolkt door HANS TIEMEIJER. In deze show onder andere de later beroemd geworden bierscène en het decor van het Buckingham Palace gemaakt door FOKKE DUETZ. Met de liedjes: LOBITH AAN DE RIJN en I WAS IN LONDON. (nooit uitgebracht)

 

21-1- 1967

'TELEVISIESCHERMUTSELINGEN VAN EEN SCHLEMIEL' Afl: 2 VARA-televisie Nederland 1 20.45 Dezelfde dag is DORUS 's-avonds op Nederland 1 om 20:45 uur op de TV met zijn nieuwe show 'TELEVISIESCHERMUTSELINGEN VAN EEN SCHLEMIEL'. DORUS heeft een grandioze uitvinding gedaan (muizenvalletje), wordt directeur van een groot concern, laat zich door een pastoor van zijn zorgen bevrijden (scène 'het appeltje') en gaat met DE LAATSTE TREIN NAAR ROTTERDAM (nieuw liedje) om daar reddeloos verloren te raken in nieuwe verkeersvoorschriften. Met medewerking van TINE VAN LING, LETTY DE JONG, CAS OOSTHOEK, JAN VELZEBOER en orkest van JOHNNY HOLSHUYZEN.

 

15-4- 1967

'TELEVISIESCHERMUTSELINGEN VAN EEN SCHLEMIEL' Compilatie van Afl:1 en Afl: 2 VARA-televisie Nederland 1 20.45 Dit programma, dat als officiële Nederlandse inzending meedingt naar de Gouden Roos van Montreux, is een samenvatting van de twee DORUSshows die dit seizoen werden uitgezonden. Deze show was DORUS 74e televisie show voor Nederland. Voor Duitsland maakte DORUS 8 shows.

 

4-5- 1967

'DORUS' ZILVEREN MONTREUX SHOW' Compilatie van Afl:1 en Afl: 2 BBC DORUS met zijn zilveren Montreux-show op de Engelse TV bij de BBC.

 

17-6- 1967

'DORUS' ZILVEREN MONTREUX SHOW' Compilatie van Afl:1 en Afl: 2 BRT Vlaams 20.50 20:50 uur Belgische televisie, uitzending van DORUS,' DORUS Montreux, zilveren roos show'

 

19-8- 1967

'DORUS' ZILVEREN MONTREUX SHOW' Compilatie van Afl:1 en Afl: 2 Frankrijk Kanaal F8a (stand 12) Rijssel 22.55 Frankrijk, Kanaal F8a (stand 12) Rijssel. DORUS op de Franse televisie. 22.55 uur, Festival van Montreux: DORUS uitzending van de Nederlandse TV. Regie: TOM MANDERS.

 

24-9- 1967

'DORUS' ZILVEREN MONTREUX SHOW' Compilatie van Afl:1 en Afl: 2 Bayerische Rundfunk Duitsland, televisie Beieren. Uitzending van DORUS zilveren Montreux-show.

 

21-10- 1967

'BIJ DORUS OP SCHOOT' Afl: 1 VARA-televisie De eerste uitzending van 15 minuten van een reportage van een kindervoorstelling vanuit cabaret TOM MANDERS in Rotterdam.

 

18-11- 1967

'BIJ DORUS OP SCHOOT' Afl: 2 VARA-televisie Nederland 2 21.15-21.30 Tweede reportage van een kindervoorstelling uit het cabaret van TOM MANDERS in Rotterdam. Regie: RINUS SPOOR. In dit programma het grote succes: POESIE MAU.(CORRINA KONIJNENBURG uit Pernis, twee jaar oud).

 

 

 

16-12- 1967

'BIJ DORUS OP SCHOOT' Afl: 3 VARA-televisie Nederland 2 20.50 Vanavond voor de derde keer een reportage van een kindervoorstelling vanuit TOM MANDERS cabaret in Rotterdam.

 

13-1- 1968

'BIJ DORUS OP SCHOOT' Afl: 4 VARA-televisie Zaterdag Een nieuwe reportage van een kindervoorstelling uit het cabaret van TOM MANDERS in Rotterdam.

 

10-2- 1968

'BIJ DORUS OP SCHOOT' Afl: 5 VARA-televisie 400 kinderen in een zaaltje 3 camera's met vaste instelling!

 

9-3- 1968

'BIJ DORUS OP SCHOOT' Afl: 6 VARA-televisie Nederland 2 Zaterdag Uitzending nummer 6 van de kindervoorstelling ''.

 

18-4- 1968

'BIJ DORUS OP SCHOOT' Afl: 7 VARA-televisie Nederland 2 Donderdag 20.45 Vele hoogtepunten, waaronder POESIE MAU, van de in het cabaret van TOM MANDERS te Rotterdam gemaakte reportages. Piano, HUGH DEN OUDEN. Regie, RINUS SPOOR.

 

5-10- 1968

'BIJ DORUS OP SCHOOT' Afl: 0 VARA-televisie Nederland 1 17.00-17.10 Extra uitzending van 10 minuten van ''. In deze extra uitzending ontvangt DORUS een bijzondere gast, ANNIE M.G. SCHMIDT. DORUS en ANNIE M.G. SCHMIDT laten aan de kinderen haar nieuwe boek zien: 'HET BEEST MET DE ACHTERNAAM'.

 

5-10- 1968

'BIJ DORUS OP VISITE' Afl: 1 VARA-televisie Nederland 1 20.20-21.00 Een vrolijke reportage vanuit TOM MANDERS radio- en televisie cabaret in Rotterdam met TOM MANDERS, LYDIA OOSTHOEK, DINY PAERELS, KAREL DE ROOY en PETER DE JONG. Orkest: HUGH DEN OUDEN, Decor: ED LELIE, Registratie: RINUS SPOOR, Draaiboek, productie en regie: TOM MANDERS.

 

17-10- 1968

'BIJ DORUS OP SCHOOT' Afl: 1 VARA-televisie

 

16-11- 1968

'BIJ DORUS OP SCHOOT' Afl: 2 VARA-televisie Nederland 2 20.20 2e uitzending van het nieuwe winterseizoen.

 

14-12- 1968

'BIJ DORUS OP SCHOOT' Afl: 3 VARA-televisie Zaterdag 20.20 3e uitzending van het seizoen van ''.

 

26-12- 1968

'BIJ DORUS OP VISITE' Afl: 2 VARA-televisie 20.20-21.10 Televisie tweede kerstdag, VARA 20:20–21:10 uur. Vrolijke reportage vanuit TOM MANDERS cabaret te Rotterdam met LYDIA OOSTHOEK, DINY PAERELS, PETER DE JONG en KAREL DE ROOY. Als gasten traden op CAMILLE DE VRIES en ROB HOLL. Essentieel onderdeel van de show is ook nu weer een filmpje met door TOM MANDERS gespeelde mannetjes. Het filmpje speelt in een rechtszaal waar DORUS verschijnt als verdachte van vissen in verboden water. Frappant is dat TOM MANDERS in dit filmpje tevens de rechter, deurwaarder en politieman speelt. Orkest en arrangementen: HUGH DEN OUDEN, Regie: TOM MANDERS en RINUS SPOOR. Decor uitvoering: ED LELIE.

 

19-1- 1969

'BIJ DORUS OP SCHOOT' Afl: 4 VARA-televisie Nederland 2 Zondag 19.05 Reportage van een kindervoorstelling vanuit cabaret TOM MANDERS in Rotterdam. 4e uitzending van het winterseizoen 1968/1969.

 

16-2- 1969

'BIJ DORUS OP SCHOOT' Afl: 5 VARA-televisie Nederland 2 Zaterdag 19.05-19.30 5e uitzending van een kindervoorstelling uit het cabaret van TOM MANDERS in Rotterdam.

 

22-2- 1969

'BIJ DORUS OP VISITE' Afl: 3 VARA-televisie Nederland 1 Vrolijke reportage vanuit TOM MANDERS cabaret in Rotterdam. Tijdens het bezoek aan de dokter ontmoet DORUS een vreemde man met maagstoornissen, een zeeman met een slaapziekte, een verpleegster en uiteraard de dokter zelf. Ze worden allemaal door TOM MANDERS ten scherme gevoerd in deze uitzending. Als zeeman had DORUS een aantal tattoo's op zijn arm, een tijger, een boot en Popey de Sailorman. (Tattoo-painting van Tattoo Dick, Katendrecht). Als DORUS als arts de stethoscoop op de tattoo zette hoorde je een boot blazen, een tijger brullen en Popey de Sailorman.

 

16-3- 1969

'BIJ DORUS OP SCHOOT' Afl: 6 VARA-televisie Nederland 2 Zaterdag 19.05-19.30 6e seizoenuitzending van ''. Uitzending van een kindervoorstelling vanuit cabaret TOM MANDERS in Rotterdam.

 

13-4- 1969

'BIJ DORUS OP SCHOOT' Afl: 7 VARA-televisie Een reportage van een kindervoorstelling uit het cabaret van TOM MANDERS in Rotterdam.7e uitzending van het seizoen.

 

19-4- 1969

'DORUS' SHOW' VARA-televisie Nederland 1 20.20 DORUS haalt een paar oude liedjes op zoals zijn liedje van de TWEE MOTTEN en er is een optreden van het duo SEM NIJVEEN en BENNY BEHR ter gelegenheid van het feit dat dit 'viool-duo' precies 10 jaar geleden het eerst als 'act' optrad in de DORUSshow. De Rotterdammer WIM SCHOLTEN zingt nogmaals zijn lied MEXICO en er was een optreden van HET HOTCHA TRIO.

 

5-5- 1969

'BIJ DORUS OP SCHOOT' Afl: 8 VARA-televisie Een reportage van een kindervoorstelling uit het cabaret van TOM MANDERS in Rotterdam. 8e uitzending van het seizoen.

 

17-5- 1969

'BIJ DORUS OP VISITE' Afl: 4 VARA-televisie Een reportage vanuit TOM MANDERS radio en televisie cabaret in Rotterdam met medewerking van LYDIA OOSTHOEK, DINY PAERELS, KAREL DE ROOY, PETER DE JONG en natuurlijk TOM MANDERS als DORUS. Muzikale begeleiding HUGH DEN OUDEN.

 

6-2- 1970

'BIJ DORUS OP VISITE' ter promotie van de lp: "hoogtepunten uit tom manders' dorus-show" VARA-televisie De eerste kleurenshow van TOM MANDERS. Het geheel is gefilmd in de studio boven zijn cabaret in Rotterdam. Scène uit de show onder anderen: Chaplin-sketch met broden en broodbakkers, een ziekenhuisscène en twee nieuwe liedjes: KOM OP ME KNIE SOFIE; GESPREK MET KLOOS

 

7-11- 1970

'GEEF ME DE RUIMTE' ter promotie van de lp: "geef me de ruimte! - een elpee vol met nieuwe liedjes van dorus" VARA-televisie Nederland 2 20.20-21.00 DORUSshow: 'GEEF ME DE RUIMTE'. In deze show onder anderen DORUS' bezoek aan de model vliegshow in Twente, een bezoek aan een slipschool in Zandvoort, Woonwagenkamp De Kievit in Ridderkerk en carnaval in Breda.

 

12-4- 1971

'THE DORUS BROTHERS' VARA-televisie Nederland 1 Maandag 20.20 2e paasdag: DORUS' nieuwe show. Naar eigen idee, in eigen atelier, in eigen decor, met eigen rekwisieten en onder eigen regie brengt TOM MANDERS een parodie op de ouverture 'Die Fledermaus'. NELLEKE DOOF is te zien als danseresje en als ballerina.

 

6-11- 1971

'ER ZIT EEN VOGELNESTJE IN M'N KOP' ter promotie van de lp: "er zit een vogelnestje in m'n kop - 12 nieuwe liedjes van dorus" VARA-televisie Nederland 2 21.35-22.15 DORUS in kleur. DORUS in dubbelrol als stervende miljonair, notaris, boekhouder en feodaal patroon. Medewerkenden onder anderen MIES BOUWMAN, MARTINE BIJL, RONNIE TOBER en LUC LUTZ.

 

29-3- 1972

'HERINNERINGEN AAN ME BOLHOED OP ME ENE OOR' VARA-televisie Nederland 2 Woensdag 20.20-21.20 Een vrolijke terugblik op een figuur die we nu al zo missen. Samenstelling PETER VAN HALM.

 

15-7- 1972

'ER ZIT EEN VOGELNESTJE IN M'N KOP' BRT Vlaams 20.35 Een show van de nog niet zo lang geleden overleden Nederlandse artiest TOM MANDERS alias DORUS. Met medeweking van MIES BOUWMAN, RONNIE TOBER en MARTINE BIJL.

 

15-7- 1972

'DORUS HERINNERINGEN' Afl: 2 VARA-televisie Nederland 2 Zaterdag 21.35 Een tweede aflevering vol met DORUS herinneringen onder anderen opname van 'SAINT GERMAIN DES PRÉS' en DORUS BIJ DE MARINE. Samenstelling PETER VAN HALM.

 

29-7- 1972

'ER ZIT EEN VOGELNESTJE IN M'N KOP' VARA-televisie Nederland 1 Zaterdag 21.30-22.10 VARA met een herhaling van 'ER ZIT EEN VOGELNESTJE IN M'N KOP'. In deze show een vriendelijke vorm van 'Candid Camera', DORUS bij Madame Tussaud, en opnames gemaakt in Café Crooswijk in de Frederikstraat te Rotterdam.

 

1-9- 1972

'ES STECKT EIN VOGELNEST IN MEINEM KOPF' Bayerische Rundfunk Vrijdag 20.15-20.45 Eine DORUSshow von TOM MANDERS.

 

30-12- 1972

'HERINNERINGEN AAN DORUS' BRT Frans 20.10-21.10 Emission de PETER VAN HALM, consacrée au regretté TOM MANDERS alias DORUS, artiste de Cabaret.

 

25-1- 1975

'BIJ DORUS OP SCHOOT' VARA-televisie Nederland 1 17.00-17.05 Uitzending met POESIE MAU. In het kader van de actie 'Houd Portugal vrij' vertoont de VARA voltreffers uit succesvolle televisieprogramma's waaronder DORUS.

 

14-4- 1979

'DE KLOK VAN SIMPELDORP' DORUS' Beeldroman, deel 2 VARA-televisie Nederland 1 Zaterdag 20.50-21.37 Herhaling uit 1964. De DORUS-film 'DE KLOK VAN SIMPELDORP' wordt vertoond onder de titel: 'Dorus in Limburg'. 20.50–21.37 uur.

 

13-10- 1979

'DE WOLF EN ZIJN ZEVEN DOCHTERS' DORUS' Beeldroman, deel 1 VARA-televisie Nederland 2 20.52-21.40 Herhaling uit 1965. DORUS in Volendam. 'DE WOLF EN ZIJN ZEVEN DOCHTERS', 20.52 – 21.40 uur.

 

1-5- 1981

'SPEEL DE CLOWN' VARA-televisie Nederland 1 19.40 Een hommage aan TOM MANDERS DORUS Manders, gemaakt door TOM MANDERS jr. Bekende Nederlanders halen herinneringen op aan TOM MANDERS, waaronder MIES BOUWMAN, Toon Hermans, JAN BLAASER, HENK ELSINK en ANDRÉ VAN DUIN.

 

6-11- 1981

'SPEEL DE CLOWN' VARA-televisie Nederland 1 19.05-20.35 Herhaling van het programma van 1 mei jongstleden.

 

1-11- 1984

'SPEEL DE CLOWN' i.h.k.v. ''WAAR BLEEF U VOOR THUIS?' VARA-televisie 01.35-02.10 60 jaar VARA met unieke opnames uit het archief. 01.35 - 02.10 uur uitzending van 'SPEEL DE CLOWN'.

 

15-11- 1986

'ZING NOG ES, DORUS!' VARA-televisie Nederland 2 Zaterdag 21.52 Unieke liedjes die het nog steeds doen. Vanavond, een keuze op televisie uit de vele DORUS liedjes waaronder onder anderen TWEE MOTTEN, BIJ DE MARINE, DE KROKUS EN DE HYACINT en het liedje Jacob waarin MIES BOUWMAN een rol vervult.

 

20-12- 1986

'SPEEL NOG ES, DORUS!' VARA-televisie Nederland 2 Zaterdag 20.52-21.33 Hoogtepunten uit de carrière van TOM MANDERS als DORUS met onder anderen POESIE MAU, het BORSTELNUMMER, de Archivaris en DORUS bij Madam Tussaud.

 

20-11- 1990

'EEN AVOND IN SAINT GERMAIN DES PRÉS' VARA-televisie Nederland 1 Dinsdag 20.48 Hoogtepunten uit de TOM MANDERS programma's vanuit zijn cabaret in Amsterdam in de jaren 50. Samengesteld door TOM MANDERS jr.

 

27-11- 1990

'DORUS IN DE JAREN 60' Afl: 2 VARA-televisie Nederland 1 Dinsdag 20.48 Hoogtepunten samengesteld door TOM MANDERS jr.

 

 

 

 

 

 

 

Gegevens verstrekt door: Winston Drevers